en een gelukkig nieuwjaar!

Een van de sites waar ik veel op kijk om ideeën op te doen is de blog van Nicole Verkooijen.  Zij maakt zulke ontzettend mooie kaarten!


Mijn kaartje van vandaag bevat zelfs iets wat ik op haar site heb gedownload, namelijk het tekst rondje.
Ik heb de Magnolia ingekleurd met aquarel en uitgesneden met de Cricut en de Accent Essentials cartridge.  De rode achtergrond heb ik net een halve centimeter groter uitgesneden. Ook de groene swirls heb ik met deze cartridge uitgesneden. Een knoopje en wat lint ter decoratie. 




Blog verandering

 Vandaag ben ik bezig geweest het uiterlijk van m'n blog wat aan te passen. Ik was nog niet helemaal tevreden en ben gaan zoeken op internet.
Nadat ik iets gevonden had heeft m'n man me geholpen met het erop te zetten. Gelukkig weet hij alles van CSS'en af, want mij lukt dat (nog) niet...
Ik ben benieuwd wat jullie van het nieuwe uiterlijk vinden. Ik weet niet of ik zelf al helemaal tevreden ben, dus misschien veranderd er later nog wat.

Kerst met Eline

 Het kerststempeltje van Eline Pellinkhof heb ik gebruikt in dit kerstkaartje. Ik wilde er een vintage look aan geven, maar daar moet ik nog mee oefenen. Ik heb de randen van het papier met de Paper Distresser van Tim Holtz.
Om het kaartje een beetje te versieren heb ik knoopjes uit gestanst met de Sizzix Button Set. De bloemetjes heb ik geponst met de Floral Punch. Daarna heb ik ze tot een propje gevouwen en weer een beetje uitgevouwen. Ik heb twee grote en drie medium bloemetjes gebruikt en deze met een klein strassteentje opgeplakt.

Stampies

In set 12 van Stampies zit een schattig stempeltje met een sneeuwpop. Deze heb ik dit keer gebruikt voor een kerstkaartje.
Ik heb het stempelafdrukje ingekleurd met de potloden van Nellie Snellen, en het is beter gegaan dan de vorige keer!
Ik heb de sneeuw gemaakt met Decorating Paste van Rayher. Dit is erg leuk, omdat je het naderhand ook een kleurtje zou kunnen geven. Om het "echte" sneeuweffect te krijgen vind ik het een beetje te grof. Ik kreeg het niet helemaal mooi glad en "wollig" als sneeuw.

Het dessin papier wat ik gebruikt heb, komt allemaal uit het pakketje van Eline Pellinkhof - Pretty Paper - Merry Little Christmas.
De bloemen zijn natuurlijk weer met de Floral Punch gemaakt.
De rand onderaan de kaart heb ik gemaakt LR0134, de Creatable van Marianne Design. Hier heb ik een lint door gedaan van de Kars X-mas Collection.

~ Kerst ~

Vandaag een kaartje met een Tilda uit de kerst serie van Magnolia. Ik ben er zelf niet tevreden over, omdat ik vind dat de kaart iets mist.
Tilda heb ik ingekleurd met de potloden van Nellie Snellen. Misschien dat het hier een beetje door komt, want het werken met de potloden krijg ik maar niet onder de knie. Ik mis misschien ook wel de heldere kleuren die ik met de aquarel potloden krijg.
De kaart zelf is van bruin papier wat ik laatst bij Doe@ding in Spijkenisse heb gekocht. Verder wat kerstbloemen gemaakt met de Floral Punch van Nellie Snellen en een lintje waar ik een strikje van heb gemaakt met de Joy strikjesmaker die ik sinds kort in m'n bezit heb. Ik moet zeggen dat het een fijn "apparaatje" is.

Mijn eerste Magnolia

Toch een beetje trots (bloos, bloos) heb ik vandaag m'n eerste Magnolia kaartje af. Ik vind het best goed gelukt, al zeg ik t zelf.
Met deze kaart wil ik ook een beetje laten zien dat je met goedkope materialen toch iets leuks kunt maken.





Het stempelafdrukje heb ik weer ingekleurd met  de aquarel potloden. Dit gaat me toch beter af en het wordt naar mijn idee mooier.

 Ik heb de volgende (goedkope) materialen gebruikt:
- Lint van de action
- Wit papier met sterretjes uit een papierblokje van de Trekpleister. Met de Cricut heb ik hier een grote ster uitgesneden.
- Het blauwe achtergrond papier komt uit een papierblok van de action.
- De brad is ook van de Trekpleister.
- De bloemen natuurlijk weer met de floral punch van Nellie Snellen.

Floral Girl purple


Bij deze kaart heb ik gebruik gemaakt van dezelfde materialen als bij de vorige kaart. Het was een extraatje omdat ik tijd over had!

Floral Girl yellow


Ik ben dol op bloemen, en op bijna al m'n kaarten gebruik ik wel een bloem.
Vandaag een kaartje met een vrolijk stempeltje van een meisje met bloemetjes. Het stempeltje heb ik nu eens ingekleurd met aquarel potloden en ik moet zeggen dat dat erg fijn werkt. Ik gebruik er een waterbrush bij. Dat vind ik fijner werken dan een gewoon kwastje. Het water blijft constant komen waardoor je de kleur beter kunt verdelen. Wat ik ook een voordeel vindt van aquarel potloden is dat de kleuren wat feller zijn dan bij de coloursorft potloden. Dit geeft wat meer kleur aan het plaatje.

Ik heb voor de verandering een keer geen vierkante kaart gemaakt. In het oranje-gele papier heb ik een vakje uitgesneden en het plaatje erachter geplakt.
De randen van het kaartje versierd met een taartrand-velletje (van de action), wat ik in vieren heb geknipt. Hierop heb ik de bloemen geplakt.
De kaart heeft nog geen tekst, omdat ik nog niet weet waarvoor ik het wil gebruiken.

Forever Friends

Vandaag een verjaardagskaartje met 'deurtjes'. Op de buitenkant heb ik twee strookjes roze dessin papier gebruikt van Forever Friends Pink Parfait. De strookjes in de embossing sjabloon gedaan (die je standaard bij de Cuttlebug krijgt) en door de Cuttlebug gehaald.   

Op het papier twee witte bloemen van Prima Marketing geplakt die ik eerst zelf roze en groen gemaakt heb met behulp van distress inkt. Onder de bloemen een lintje vastgezet zodat de kaart dicht gemaakt kan worden.
Als je de kaart openmaakt zie je het schattige Forever Friends beertje met een pakje in z'n hand. De binnenkant versierd met wat bloemetjes die ik ooit van iemand heb gekregen en een stukje lint waar ik de tekst 'Happy Birhday' op gestempeld heb met de lettertjes van Penelope & Percy Alphabet (docrafts). Aan de uiteinden van het lintje nog twee knoopjes gezet. Het achtergrond papier komt ook uit Forever Friends Pink Parfait.

Happy Birthday Box

Van het weekend was mijn tante jarig. Voor haar heb ik een doosje gemaakt met een gratis digistamp van motivet.com. Het poesje heb ik ingekleurd met aquarel. Ik weet dat m'n tante dol op katten is, daarom heb ik ook het papier erop afgestemd. Ik had nog papier liggen uit de scrapbook kit in stack - cat, van DCWV, waar ik het dekseltje van heb gemaakt.
De bloemen heb ik gemaakt met de Tim Holtz - Tattered Florals die. Ik heb daarvoor twee keer de medium flower en twee keer de small flower gebruikt. Hier heb ik eerst een patroon op gestempeld, daarna gekleurd met distressinkt en toen bespoten met Glimmer mist. Vervolgens heb ik er een propje van gemaakt en wat laten drogen (niet helemaal!!). Daarna uitgevouwen en in model gebracht en laten drogen zoals ik ze uiteindelijk wilde hebben.
Ze vond het doosje erg leuk, dus het idee is geslaagd!

Merry Christmas

 Vandaag een kerstkaartje met allerlei materialen die ik een keer bij de Trekpleister heb gekocht.
Het is gemaakt van simpel linnen-papier, waar ik zowel links, als rechts en boven en beneden vakjes heb uitgesneden.
Op de voorkant heb ik een stempel gebruikt en deze ingekleurd met de potloden van Nellie Snellen. Deze heb ik vastgeplakt op de kaart met een lintje erachter, zodat ik de kaart dicht kan maken aan een knoopje wat ik op de andere zijde vast heb gemaakt.
Aan de binnenkant heb ik een Stampies-stempel gebruikt van Nellie Snellen uit set 12. Ook deze is ingekleurd met de potloden van Nellie Snellen. Het kaartje met 'Merry Christmas' vastgezet met een dun draadje aan een knoopje.

Cupcake card 2


Ik had de smaak van cupcakes te pakken en ben dus gelijk verder gegaan met een volgende. Dit kaartje heb ik gemaakt met behulp van mijn Cuttlebug en LR0160 CUPCAKE. Het randje (lint) heb ik gemaakt met de LR0161 LACE BORDER. Beide zijn Marianne Creatables. Ik heb de cakejes meerdere malen uit verschillende kleuren linnen-papier gestanst. Ook hier heb ik de randen weer zachter gemaakt met bruine chalk.
Het idee komt uit Hobby Handig nr 160.
 Het dessinpapier had ik nog en ik weet niet meer waar dit van is.

Happy Birthday


Vandaag heb ik een verjaardagskaartje gemaakt met behulp van mijn Cricut en de Doodlecharms cartridge (cupcake) en de Stretch your Imagination cartridge (swirl). Ik heb de cupcakes uitgesneden en daarna het cake gedeelte nogmaals voor het 3d effect. Hierna heb ik de randen wat zachter gemaakt met bruine chalk.
Het dessin papier is van K&Company en heet Wild Saffron.

Fijne Kerstdagen


Bij dit kaartje heb ik gebruik gemaakt van dezelfde materialen als het vorige kaartje. Ik zet ze nog even op een rijtje:
- Stempel Stampies set 9.
- Pastelpotloden Nellie Snellen.
- Eline Pellinkhof - Pretty Paper - Merry Little Christmas,
- Bloemen Floral Punch Nellie Snellen.

Het kaartje met 'Fijne  Kerstdagen' zit aan een lintje. Deze heb ik met Tacky Glue op het kaartje gelijmd, waardoor het kaartje er als het ware aan bungelt.

Let 't snow

Mijn eerste kaartje is een feit!!
Ik heb gebruik gemaakt van een stempel met een beertje van Stampies set 12. Deze heb ik ingekleurd met de pastelpotloden van Nellie Snellen. Het papier is van Eline Pellinkhof - Pretty Paper - Merry Little Christmas, en de bloemen heb ik gemaakt met de Floral Punch van Nellie Snellen.